Jump to content

fommof

Members
  • Δημοσιεύσεις

    34
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by fommof

  1. Ε ωραια, γιατι δεν βάζετε ένα screen να δουμε τι εμπεριέχει και αυτο το update να μας λυθει η απορία...
  2. Ειλικρινής ερώτηση, τα σπάει απο ποιά άποψη σε σχεση με την C9 ας πούμε?
  3. Ακόμα με την C09 είμαι και μάλλον μέχρι να φύγει απο τον ματαιο τουτο κόσμο το κινητό, με αυτή θα μείνω. If it ain't broke, don't fix it, that's my policy and I'm sticking with it, ειδικά σε αυτό το τηλ με το οποιο είμαι 100% ικανοποιημενος ακριβώς όπως είναι αυτή την στιγμή.
  4. Παίδες, το να ενημερώνετε απλά οτι υπάρχει νέο update χωρίς να λέτε/δείχνετε και τι φέρνει στο τραπέζι, δεν έχει νόημα. Μόλις μου ήρθε, πάρτε το screen: Προς το παρόν δεν την βάζω, όπως δεν είχα βάλει και την προηγούμενη...
  5. Αν και shot in the dark, η ερώτηση είναι για άτομα που χρησιμοποιούν 2 SIM κάρτες ταυτόχρονα της ΙΔΙΑΣ εταιρείας... Εχετε παρατηρήσει καλύτερο σήμα (ομιλια/data) στην θέση 1 αντί της θέσης 2 της SIM ή είναι η ιδέα μου? Και οι 2 μου SIM ειναι Wind, καμία από τις 2 δεν είναι για 5G οπότε αυτό το βγάζουμε έξω απο την εξίσωση (μέχρι 4G και οι 2). ΥΓ: ακόμα ειμαι με την C07
  6. Εχω τα Air 3 εδω και καιρό, πολύ ζορικά, το μόνο πράγμα που δεν κάνουν καλά είναι οι συνομιλίες (ΟΚ, εκει που ειναι και τα μικρόφωνα θα μου πεις)...απο εκει και πέρα σε μουσική, αυτονομία κοκ είναι μπόμπα...
  7. Εβαλα την C.06 πριν απο μερικές ώρες, όλα καλά, ταχυτητα, μπαταρια κοκ όλα τουλάχιστον πριν. Ερώτηση υψηλότατης κρίσεως, βελτιώθηκαν οι φωτογραφίες από κοντινή απόσταση (δεν μιλάω για το (ultra macro) ή είναι η ιδέα μου?
  8. Προς το παρόν παραμένω στην C.04, if it ain't broke... Οποιος την βάλει και αυτή ας πει εντυπώσεις...
  9. Εντυπωσεις για το C.05 από κάποιον που το έχει βάλει? Μπαταρία, bugs, κάποιο θέμα?
  10. Και απαντάω στον εαυτό μου γιατί μόλις μου ήρθε: Δεν θα βιαστώ να την βάλω, παραείμαι ικανοποιημένος με την C.04.
  11. Το λινκ που έβαλες ειναι για την C.06 (Ινδικό section του discussion board της Realme). Είσαι σιγουρος οτι αυτά ισχύουν και για την "δική μας" C.05?
  12. Τι περιλαμβάνει εκτος απο τα security patches ξέρουμε?
  13. Παρακολουθω τa realme communities (Indian και global), εχει αναφερθει ως παραπονο ουκ ολογες φορες στο Ινδικο. Δεν ξερω αν αναφερονται στο app ή απο browser, δεν εχω προσωπικη εμπειρια γιατι δεν το χρησιμοποιω, τις λιγες φορες που χρησιμοποιησα browser για γιουτουμπ δεν είχα θεμα.
  14. Ασχετο αλλα και εγω μεταξυ αυτων των 2 ημουν, αλλα αυτή την φορά ήθελα κινητό με το γρηγοροτερο επεξεργαστη, 12γιγα ραμ και την μεγαλυτερη μπαταρια που μπορουσα να αγοράσω.
  15. 1. Ξαναβάζω screen, το ρυθμίζεις όπως ακριβώς θέλεις Αν θελεις να ειναι για πάντα on, ειναι για πάντα on (επιλογή "All day") ή το ρυθμίζεις ακριβώς στα μέτρα σου. 2. Το "δυνατά" είναι υποκειμενικό, προσωπικά δεν έχω κανένα θέμα στις συνομιλίες αλλά δεν ξέρω τι ένταση θεωρεί ικανοποιητική ο καθένας οπότε... 3. Τίποτα απολύτως στο δικό μου (και αισθητα καλύτερο σήμα WiFi απο το Redmi Note 7 ακριβως στα ιδια σημεία). 4. Λίγα ποστς πιο πάνω έχω βαλει screens για την μπαταρία, ειλικρινά δεν ξέρω τι παραπάνω μπορεί να ζητήσει κάποιος. Αν μη τι άλλο το Google Maps το έχω χρησιμοποιησει πολυ με αυτο το κινητο, κανένα απολύτως θέμα. Το τελευταίο firmware είναι το C04 οπότε όταν ψάχνεις για πιθανά προβλήματα να το έχεις υπόψιν (π.χ. αν καποιος το έχει αναφέρει 2 εκδόσεις πριν και έχει λυθεί, δεν έχει νόημα). Απο εκεί και πέρα, έρχομενος από Xiaomi θα "ξεβολευτείς" από την παραμετροποιηση κοκ του MIUI αλλα θα γλιτώσεις και απο αυτό το πανβαρο layer με πολλά ή περισσοτερα bugs αναλογως την συσκευή. Και εμένα μετά από 3 Xiaomi σερί μου κακοφάνηκε στην αρχή αλλά μετά ειλικρινά ανάσανα και ξαναδηλωνω οτι εγω σε Xiaomi δεν ξαναγυριζω (ειχα αποφασίσει ή Realme ή Samsung πλεον, δοκιμασα την τύχη μου με Realme αυτή την φορά). Το δικό σου αν δεν κανω λαθος έχει και native call recording, με το Neo 2 χρησιμοποιω το Cube Call Recorder ACR (δωρεαν) και λειτουργεί κανονικότατα (οχι με handsfree/BT, limitation του Android που δεν μπορουν να βρουν workaround οι devs). Στην ουσία, το μόνο που μου λείπει απο τα Xiaomi ειναι το πραγματικό app cloner (Dual apps στα Xiaomi αν θυμαμαι καλα), στο Realme λειτουργεί μονο με συγκεκριμένα προγράμματα (που προσωπικά δεν χρησιμοποιώ) και σιγουρα δεν λειτουργεί σε email clients που με ενδιαφέρουν (protonmail, tutanota κοκ).
  16. Αφου αυτές τις ημέρες ειμαι στο κρεβάτι του πόνου είπα να τσεκάρω την αυτονομια της μπαταρίας γιατι με την δική μου την χρηση (1 ωρα SOT καθε μέρα το πολυ) μου κρατάει μέρες. Κατέβασα μερικα παιχνιδακια (οταν επαιζα Wifi και Data ήταν off για να αποφύγω τα ads, οταν εκλεινα τα παιχνιδια τα ανοιγα πάλι), εγιναν και 45 λεπτα τηλεφωνήματα κοκ. Brightness 80% περίπου (αν έβαζαν και ενα ποσοστό στην μπάρα καλά θα ήταν), C04. Ειλικρινά δεν άντεξα να παω στην μπαταρία στο 5%, ημουν ήδη πολύ κουρασμένος.
  17. Ενα update. Εξαιρετικά ευχαριστημένος με το κινητο, την μπαταρία του εγω προσωπικά ακόμα δεν έχω καταφέρει να την τελειώσω μέσα στην ημέρα (βασικα δεν εχω καταφερει ποτε να το φτασω κατω απο τ0 40%) παρόλο που τις τελευταίες μερες ειμαι στο κρεβάτι και κατέβασα και παιζω μεχρι και παιχνιδια και κατι παραπανω απο 6 ώρες SOT (πρωτογνωρο για μενα και να καθομαι 6 ωρες επανω απο το κινητο και ειδικα παιζοντας και παιχνιδια). Ενα καλό νέο για τους πικραμένους (σαν και μένα) που ειχαμε καλομάθει με το native call recording των "παλιών" Xiaomi, παιδες, το Cube Call Recorder ACR (δωρεαν τελείως, χωρις συνδρομή) δουλεύει κανονικότατα! Μέχρι στιγμής τουλάχιστον, θα το παρακολουθώ και αυτό και μακάρι να συνεχίσει να βαλω το Redmi Note 7 στο κουτάκι του για backup να ησυχάσει και αυτό. Απλά έχει μεγάλη κατανάλωση αλλα ειλικρινά με τέτοια τούμπανεξ μπαταρία, ας έχει αρκει να συνεχισει να δουλευει οπως πρεπει.
  18. Φίλτατε, αυτό μπορείς να το απαντήσεις μόνο εσύ γιατι εσύ ήσουν στον συγκεκριμένο χώρο οταν έβγαζες τις φωτογραφίες. Ενα απο τα πρώτα πράγματα που έκανα στο Neo ειναι να βάλω το Screen Color mode στο Natural (και οχι Vivid που φαινεται να ειναι το default) μονο και μονο για να μπορώ να συγκρίνω εκεινη την στιγμή ότι τραβάω σε σχέση με το τι βλέπω ακριβώς (ΟΚ, προφανώς όσο μπορώ να καταλάβω απο μια οθονουλα 6.5 ιντσών). Επειδή σε εξωτερικους χώρους ημέρα έχω τραβήξει ήδη μερικές εκατοντάδες φωτογραφίες και μερικές ντουζίνες βιντεο (σε σημεια και χώρους με εντονα χρώματα, κηπους, παρκα κοκ) ειδικά στα χρώματα των αντικειμένων όπως τα βλέπω λίγο πολύ έτσι αποτυπώνονται. Σε εσωτερικους χώρους με καλο φωτισμό το ίδιο, σε χωρους με χαμηλο φωτισμό κοκ είναι άλλο θέμα (και δεν είναι θέμα μονο των καμερων του συγκεκριμένου κινητού), το ίδιο και το δυναμικό εύρος ας πούμε σε ουρανό κοκ (εκει είναι θέμα χρόνου κάποιος να ανακαλύψει τις αδυναμίες του, όχι σε όλες τις φωτογραφιες και όχι παντά αλλά...). Προσωπικά σε καμία απο τις 2 φωτογραφίες που παρέθεσες δεν βλέπω υπερκορεσμένα χρώματα κρίνοντας απο το κόκκινο, το φουξια, το κιτρινο και το μπλε/θαλασσί (τις βλεπω αυτη την στιγμή σε Samsung 46άρα FHD ή ισως φταινε και τα ματια μου, τι να πω). Δυστυχώς ειναι 2 φωτογραφίες που έχουν φωτογραφηθεί και απο διαφορετική απόσταση (?) και προφανως εχουν διαφορετικο orientation. Μακάρι στην δευτερη να φαινοντουσαν και τα πράσινα φυτά στο βάθος οπως και στην πρώτη. Αυτό που κάνει μπαμ ειναι το χρώμα του χώματος και εκει που το χτυπάει ο ήλιος και στην σκιά. Και τα 2 αποδεκτά αν με ρωτάς αλλά ποιά απο τις δύο φωτογραφιες αποθανάτησε το πραγματικό χρώμα (= αυτο που έβλεπες εσυ εκεινη την στιγμή), αυτό μονο εσύ που ήσουν εκει το ξέρεις.
  19. Απο χθές έως και σήμερα μέχρι πριν απο λίγο που το δοκίμασα, τα Notificartions φαίνεται οτι έχουν "φτιάξει". Μετά τις πρωτες δοκιμες χθες έβαλα το AOD σε Power Saving mode (σε κανονικό AOD η οθόνη ανανεώνεται ανα 2 λεπτά οπου και αλλάζει η θέση της ωρας και των notifications προφανως για να μην γινει burn in, σε Power Saving η οθονη απλά σβήνει και δεν υπάρχει ανανέωση). Μόλις έβγαλα το AOD τελειως off, θα συνεχισω τις δοκιμές και σήμερα αλλά μαλλον αυτό είναι ΟΚ πλέον.
  20. Μολις μου ηρθε και εμένα, την πέρασα, για να δουμε...
  21. Εβγαλα τακα τακα και με το Redmi Note 7 (48MP) και με το Neo 2 (64MP και το ΑΙ off). Να κάνω attach τις original δεν γινοταν γιατι είναι τεράστιες οπότε τις έκανα resize (2000x1500 περιπου), στην προκειμενη περιπτωση μας ενδιαφέρουν μονο τα χρώματα (το ξαναλέω, μας ενδιαφέρουν ΜΟΝΟ τα χρώματα στις συγκεκριμενες γιατι έχουν φάει το resize της αρκούδας). Kαι στις 2 περιπτώσεις χρησιμοποιώ τις στοκ camera apps. Στις συγκεκριμένες (εσωτερικος χώρος) στα χρώματα δεν βλέπω σοβαρή διαφορά. Στην πράξη (συγκρινοντας τις original με την πραγματικότητα) το Neo είναι ένα τικ πιο κοντά σε αυτό που βλέπουν τα μάτια μου (αν βγάλεις απο την εξισωση το διαφορετικο exposure της καμερας του καθε κινητου). Ακόμα και στο κιτρινο μπάσο (καμια καμερα μου δεν καταφέρνει να το κανει capture σωστά χωρις επιπλέον ρυθμισεις, ειναι πολυ μυστηριο χρώμα) το Neo ειναι 2 τικς πιο κοντά στην πραγματικότητα (αλλά και πάλι μακριά). Αν το θυμηθω να βγάλω και 1-2 εξωτερικες και με τα 2 αν ειναι αλλά προσωπικά δεν βλέπω κατι αφυσικο στην συγκριση των χρωμάτων (πληροφιριακά εχω τραβηξει παρα πολλες με το Neo σε εξωτερικους χωρους απο τοτε που το πηρα, παρκα κοκ. είμαι πολυ ικανοποιημένος απο αυτό που βλέπω, πολύ περισσοτερο απο το Note 7 το οποίο στην τελική το χρησιμοποιουσα 98% με Gcam, το Neo το χρησιμοποιώ με την στοκ καμερα παρόλο που έχω κατεβάσει και Gcam). @johnnykap1 θα βοηθουσε να τράβαγες εσυ και με τα 2 κινητά και να τις ποσταρες εδω για να καταλάβουμε και οι υπολοιποι τις διαφορές που βλέπεις μεταξύ των 2 κινητων στα χρώματα. Στο Neo βεβαιωσου ανάλογα με το mode που χρησιμοποιείς οτι δεν χρησιμοποιείς retouch και οτι το φιλτρο ειναι στο Original (ή απλά χρησιμοποιησε το mode 64MP και βγάλε off το AI για καλό και για κακό).
  22. Αντε με το καλό και περιμένουμε εντυπώσεις...
  23. Ριξε και ένα screen απο το "About this version" να ξερουμε τι μας περιμένει! Περιμένουμε και εντυπωσεις! Ρυθμισέ το όπως εσύ θέλεις...
  24. ΟΚ, μια εβδομάδα με το Neo 2 12Gb/256Gb, με το που βγηκε απο το κουτί έγιναν όλα τα updates και πηρε και το C.02 οπότε δεν έχω άποψη και δεν μπορώ να συγκρίνω με προηγούμενα firmwares. Εν συνεχεία μπηκαν τζαμι προστασίας και θηκη της Niklin. Με την δική μου χρήση (=δεν με ενδιέφερε ποτέ το SOT γιατι δεν παίζει να ειμαι 6-7 ώρες πάνω απο το κινητο) δεν έχω καταφέρει ποτέ να το κάνω στο τέλος της ημέρας (15 ωρες περιπου) να έχει λιγοτερο απο 50% μπαταρία, αυτά ακόμα και μα 1.5 ώρα GPS, μουσική, φωτογραφίες, βιντεος κοκ, 120Hz refresh rate (εδώ υπάρχει αστερίσκος), ΑΟD από τις 7 το πρωί έως και τις 12 το βράδυ, brightness μεταξύ 75 και 80%. ΒΤ, Wifi, Data πάντα ανοιχτά, NFC όταν έχω να κάνω πληρωμή. Η χρήση ειναι GPS, τραβηγμα βιντεο και φωτο, emails (Protonmail), Signal. browsing όταν το χρειάζομαι εκτος σπιτιου, ελεγχος WiFi διακοπτών και καμερών, σημειώσεις, πληρωμές, μουσική όταν περπατάω. ξυπνητιρια και ειδοποιήσεις, calendar reminders κοκ. Κάποια θεματάκια που με απασχολούν και παρατήρησα είναι τα εξής (έρχομαι απο πολυετή χρήση Xiaomi κινητών): - Notifications: καποιες φορές έρχοναι όταν θέλουν ή δεν έρχονται μέχρι να "ξυπνήσει" η lock screen. Το δικο μου workaround (μετά απο τεστ) ήταν απλά να ενεργοποιήσω το AOD, ετσι δεν "χανεται" ή αργεί κανένα notification. To AOD γινεται αυτόματα disable στις 12 το βραδυ που ουτως ή αλλως και να εχω notifications δεν ασχολουμαι και ενεργοποιείται παλι αυτόματα κατα τις 7 το πρωι. Αντιστοιχα προβληματα είχα κατά καιρούς και με τα Xiaomi btw απλά δεν ειχα βρεί ποτέ καποιο workaround. Πληροφοριακά σε όλα αυτα τα apps εχω ρυθμισει να ΜΗΝ γινεται battery optimization (δεν ειναι Auto managed). - DND mode: αν και απεχθάνομαι πλεον το MIUI (ο πρώτος λογος που δεν παιζει να ξαναγυρισω σε Xiaomi) τωρα καταλαβαίνω τι πραγματικά προσέφερε (με μεγάλο "κοστος" σε perf hit και ενδεχομενα bugs). Εδω επρεπε σε κάποιες εφαρμογές να μπω στα settings τους και να το ρυθμίσω ΚΑΙ απο εκεί. Στα Xiaomi ότι ρυθμισεις σε επιπεδο DND ειναι global. Μικρό το κακό θα μου πεις, αν το δω και διαφορετικά μπορείς να έχεις εφαρμογές ως εξαιρεση. ΟΚ - 120Hz refresh rate: και να το βάλεις να δουλευει μονιμα στα 120Hz ΔΕΝ θα δουλευει μονιμα στα 120Hz και δεν μιλάω για παιχνιδια που δεν παιζω ουτως ή αλλως, θα δουλεψει στα 120Hz και μετα κατα περίπτωση μπορεί να πέσει στα 60hz. Εδω εξαρτάται καθαρά απο το σε ποιο προγραμμα/"σελίδα" είσαι. Ξεκίνησα να το ψάχνω όταν παρατήρησα οτι όταν καθόμουν για π.χ. 7 δευτερολεπτα σε καποια "σελιδα" (π.χ. σε καποιο υπομενου των Settings, στο app που εχω για Notes κοκ) στιγμιαία άλλαζε κάτι με τα χρώματα, πολύ αμυδρά αλλα παραδόξως μου έκανε κατευθειαν μπαμ. Ενεργοποιηση της ενδειξης FPS και το επιβεβαίωσα. Δεν γινεται παντού και πάντα αλλά είναι σύνηθες. Ουτε και αυτο ειναι μεγάλο θέμα αν με ρωτάτε, απλά δεν καταλαβαίνω την λογική του να λες στο συστημα να τρέχει παντα στα 120Hz και να κατεβάζει όποτε θέλει στα 60hz (δηλαδή λιγο πολύ σαν το Auto-select mode που επιλέγει μονο του) πλήν της εξοικονόμισης μπαταρίας αλλα και πάλι ποιος ο λόγος υπαρξης του Auto-select mode τοτε. - H ένταση του speaker είναι σημαντικά χαμηλότερη απο του Redmi Note 7 παντού και πάντα (ringtones, ομιλία απο το ακουστικό, κοκ). Ουτε και αυτό ειναι dealbreaker απλά μου έκανε εντυπωση. - App cloner: τα ειπαμε και μερικα ποστς πιο πριν. Μα το ονομάζουν "App Cloner" (όχι οπως η Samsung που τουλάχιστον απο το όνομα και μονο καταλαβαίνεις πανω κάτω οτι θα δουλευει μονο σε IMs ή τετοιου τυπου apps), μα δεν ανακοινώνουν compatibility list για να ξέρει ο άλλος με τι θα έχει να κάνει, μα δεν επιτρέπει να κανεις clone οποιο app θέλεις (βλπεπε Dual Apps της Xiaomi). Λες και τα social και IMs ειναι σημαντικότερα απο το να έχεις 2 email client apps για προσωπικά και επαγγελματικά emails (ή banking apps κοκ). - Δεν βλέπω καποιο επίσημο κανάλι της προκοπής της Realme ουτώς ώστε να αναφέρω θέματα (ή και προτάσεις) κατευθειαν στην εταιρεία. Το realme community ειναι κουκουρούκου τσίουτσίου. Απο εκει και πέρα η ποιοτητα κλήσεων ειναι εξαιρετική και απο τις 2 μεριές, κανένα απολύτως θέμα με connectivity, πολύ ωραιες φωτογραφίες και βιντεο (ειδικά αν προέρχεσαι απο το Note 7 ειναι καμιά 30αριά κλάσεις πάνω, ΟΧΙ δεν ειναι camera phone, αν κάποιος το θέλει 90% για φωτογραφιες και βιντεο θα πρεπει να ανέβει κατηγορία), απο ταχύτητα τελειως σφαίρα (και με βάση κυρίως αυτό έγινε και η αγορά του) και επιτέλους έχω 5 apps μονιμα ανοιχτά και δεν τα σκοτώνει το σύστημα χωρίς λόγο και αιτία (12Gb RAM). Τον φορτιστη του τον χρησιμοποιησα μόνο την ημέρα που το εβγαλα εξω απο το κουτί του για να το φορτισω ουτως ώστε να κανω ολα τα updates, εντυπωσιακή η φόρτιση απλά προσωπικά τα κινητά μου προτιμώ να τα φορτίζω στο τέλος της ημέρας με 1Α ή 0.5Α φορτιστές (συνηθως δεν αλλάζω συχνά κινητά). Α, άλλαξα και τα Transition animation scale και Animator duration scale στο .5x γιατι παραήταν "αργά" για μένα τα default settings. Αυτά, all in all, η πρώτη εβδομάδα πηγε καλά, το παρακολουθώ απο εδώ και πέρα.
×
×
  • Create New...