Jump to content

Alekos_Chania

Members
  • Δημοσιεύσεις

    24
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About Alekos_Chania

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 6

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Cosmote - Ελλάδα

Alekos_Chania's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Μμμμ....! Το είδαμε και το φλας του Jiayu G3! Προβολέας ολόκληρος! :lol: :p
  2. Με τωρινές τιμές ή προ δύο μηνών; Γιατί αν είναι με τωρινές τιμές, τότε υποψιάζομαι ότι και το ίδιο θα έπαιρνα με λιγότερα λεφτά. Πάντως ήταν και άλλοι παράγοντες που έπαιξαν ρόλο, όπως η διαθεσιμότητα, όχι μόνο του κινητού αλλά και του χρώματος. Ε, στην τελική δε χάθηκε και ο κόσμος! Με την κλασσική χρήση που του κάνω, πόσο πιο γρήγορα θα έβλεπα τα e-mail μου στο διπύρηνο; :rolleyes:
  3. Καλημέρα! Διπύρηνο? Αν εννοείς το P700i, όχι! Πήρα αυτό από αυτό το μαγαζί.
  4. Ελληνικά: Το πρόβλημα με την αναζήτηση στις επαφές λύθηκε με εγκατάσταση εναλλακτικών Contacts Manager. Αν και υπάρχουν κάμποσοι που να υποστηρίζουν ελληνικά, νομίζω ότι από τους καλύτερους που βρήκα ήταν ο DW Contacts. Full Backup: Επίσης ξεκινησα να ψάχνω την διαδικασία για ροοτάρισμα του κινητού. Για την ώρα κατάφερα να πάρω ένα full backup του Android με το Holo Backup (πρώην Simple ADB Backuo) αξιοποιώντας τις παρακάτω οδηγίες: Εγκατάσταση του Android SDK Συμβουλή: Χρησιμοποιήστε το λινκ για το USB Driver που υπάρχει στην αρχή αυτής της σελίδας. Σε μένα οι drivers της Google δεν δούλεψαν! Backup με το Holo Backup (έχει γραφικό περιβάλλον και δεν χρειάζεται να γράψετε εντολές) Το backup στην περίπτωσή μου ήταν 820MB περίπου.
  5. Καλησπέρα! Επανέρχομαι, όπως υποσχέθηκα, αυτή τη φορά με το θέμα της φωτογραφικής του P700. Φυσικά το P700 δεν φημίζεται για την καλή ποιότητα των φωτογραφιών του. Το αντίθετο μάλλον. Αλλά εδώ μπορεί να την πατήσει κάποιος αρχάριος. Οι πρώτες φωτογραφίες που τράβηξα με την προεγκατεστημένη εφαρμογή του Android ήταν απογοητευτικές. Παραθέτω μια εξωτερικού χώρου (με συννεφιά) και μια στο εσωτερικό του σπιτιού με φωτισμό λάμπας. http://s21.postimg.org/4ijxumxlz/spiti0.jpg http://s17.postimg.org/evmljs6of/dromos.jpg Δεν μπορούσα να το χωνέψω! Τέτοια ποιότητα για 5MP φωτογραφική!;!; :cry: Παρατηρώντας όμως τα αρχεία, είδα ότι οι φωτογραφίες είχαν μέγεθος 450ΚΒ και 700ΚΒ, αντίστοιχα!!! Μιλάμε για αρχεία jpg με ανάλυση 2560x1920!! Κάπου εδώ ψιλιάστηκα ότι δεν έφταιγε η φωτογραφική του P700 αλλά το λογισμικό που χρησιμοποιούσε τόσο μεγάλη συμπίεση. :mad: Ψάχνωντάς το, εγκατάστησα μια άλλη εφαρμογή για την φωτογραφική, την Camera360 Ultimate. Στην εφαρμογή αυτή μπορείς να ρυθμίσεις την ποιότητα της εικόνας (μέγεθος συμπίεσης) και την ανάλυση. Μπορείτε να δείτε παρακάτω την νέα εικόνα από το εσωτερικό του σπιτιού. Η ποιότητα δεν είναι και τέλεια αλλά η διαφορά είναι εμφανής ώστε να δώσει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. http://s8.postimg.org/glunce351/spiti.jpg Το περίεργο είναι ότι και αυτή η φωτογραφία είναι μόνο 250ΚΒ με ανάλυση 1600x1200!! Μάλλον πρέπει να ψάξω λίγο ακόμα τις ρυθμίσεις και να κάνω επιπλέον δοκιμές. Το συμπέρασμά μου πάντως για την ώρα είναι ότι η φωτογραφική του P700 κάθε άλλο παρά άχρηστη είναι! :)
  6. Καλησπέρα σε όλους! Με περηφάνεια ανοίγω και εγώ ένα θέμα για το Lenovo P700 που παρέλαβα εχθες. Η παραγγελία έγιν από το http://www.aliexpress.com στις 5 Φλεβάρη. Δυστυχώς έπεσα πάνω στην πρωτοχρονιά τους και λόγω της αποστολής με China Post Air Mail το πήρα μόλις εχθες. Χαλάλι! Για να πω την αλήθεια ήμουν ανάμεσα στο Jiayu G3 και το Lenovo P700, αλλά τελικά είπα να μην ξεφύγω πάνω από 4'' και να τη βγάλω πιο οικονομικά. :O Ξεκινώ με κάποια συνοπτικά χαρακτηριστικά θυμίζοντας ότι μιλάμε για κινητό των 130 ευρώ (low budget): 1GHz CPU 512MB RAM / 4GB ROM 4.0-inch Display, 800×480 pixels Android 4.0 Ice Cream Sandwich 5.0 Megapixel rear camera, 0.3 MP front camera 2,500 mAh Battery Dual SIM, Dual Standby Εμφάνιση: Πανέμορφο και μάλιστα σε χρώμα καμμένο κόκκινο (burnt red), θα το έλεγα και βυσσινή! Κανένας κινέζικος χαρακτήρας επάνω που να μαρτυρά την καταγωγή του! Μια άποψη του χρώματος μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link: http://cdn.gadgetgreats.com/catalog/product/cache/1/image/800x800/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/l/e/lenovo_lephone_p700_android4.0_3g_phone-1_1.jpg Ήχος και φως: Είμαι επίσης πολύ ικανοποιημένος τόσο από το φωτισμό όσο και από τα χρώματα της οθόνης. Τα επίπεδα έντασης του ήχου είναι αρκετά ικανοποιητικά (π.χ όταν βλέπεις βίντεο χωρίς ακουστικά). Διευκρινίζω οτι δεν έχω εμπειρία από άλλο smartphone και γι αυτό είμαι επιφυλακτικός στους χαρακτηρισμούς. SIM: Το κινητό αναγνώρισε κατευθείαν και τις δύο καρτούλες μου (COSMOTE και WIND) χωρίς πρόβλημα. Ελληνικά: Ήρθε στα αγγλικά, αλλά πληκτρολογώ και ελληνικά με το Hacker's Keyboard. Για να πω την αλήθεια δεν με πειράζει τόσο που δεν είναι ττο μενού στα ελληνικά (ίσα ίσα), αλλά κάποιες λειτουργίες όπως η αλφαβητική αναζήτηση επαφών δουλεύουν με αγγλικό αλφάβητο μόνο. Ίσως να υπάρχει κάποιος Contact Manager που να λύνει το πρόβλημα. Θα το ψάξω... Λειτουργίες: Το wi-Fi δουλεύει άψογα μέχρι τώρα τόσο σπίτι όσο και στη δουλειά. Ρυθμίσεις με e-mail και VPN συνδέσεις, όλα δουλεύουν ρολόι! Το Google Play λειτουργεί επίσης κανονικότατα. Το ραδιόφωνο λειτουργεί χωρίς να συνδέσεις ακουστικά! :p Antutu: 4377 Αυτά τα λίγα για την ώρα και θα επανέλθω!
  7. Alekos_Chania

    Jiayu G3

    Είναι rooted? (unlocked το βλέπω απίθανο) Τους ζήτησες την αγγλική έκδοση ή το στέλνουν με αγγλικά έτσι κι αλλιώς; Δεν νομίζω να πάρω μενού στα κινέζικα; Στις επιλογές τί έβαλες; Αυτό που λέει Gift screen protector+earphone άμα δεν το τσεκάρεις δε στα στέλνουν; (δεν έχει τιμή) Τον φορτιστή τον χρεώνουν extra;
  8. Alekos_Chania

    Jiayu G3

    Έχεις βγάλει βραδυνές φωτό; Είναι τραγικές ή απλά μέτριες; Ρωτάω για μέχρι κάποιο σημείο και οι σκοτεινές φωτογραφίες διορθώνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό με Photoshop! Αν δεν το έχεις σε "Ask always", πως δουλεύει; Για τους αριθμούς που έχεις αντιστοιχίσει κάρτα δεν σε ρωτάει ενώ για τους υπόλοιπους σε ρωτάει; Επίσης, στο "Ask Always" αν η μια κάρτα είναι απενεργοποιημένη πάλι σε ρωτάει; Mε EMS ή Air-Mail; Πληρωμή με Paypal; Είχες καμιά επιλογή για gift ή τους έχγραψες εσύ τίποτα για το τελωνείο; Είχες ξανά smartphone; Από μέγεθος πως σου φαίνονται οι 4.5 ίνστες; Υπερβολικές ή όχι; Είναι δηλαδή σαν να βάζεις μια παντόφλα στο αυτί σου την ώρα που μιλάς; :p Στην κωλότσεπη χωράει;
  9. Καλημέρα και από εμένα! Το etotalk δεν υποστηρίζει paypal για Ελλάδα;;;; :blink: Πήγα να κάνω μια αγορά πριν από λίγο και δεν το είχε στις επιλογές! Εσείς που έχετε αγοράσει από etotalk πως πληρώνετε; Με πιστωτική; Για την ακρίβεια δε βλέπω καμιά επιλογή για VISA κ.λ.π ???
  10. Και συγνώμη από όλους αν βγήκα λίγο :offtopic:
  11. Όχι δεν είναι έμπορος/μαγαζάτορας! Θα μπορούσε να κάνει αυτό που λες! Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά. Ο έμπορος όμως (ειδικά σε εποχή κρίσης) σκέφτεται "κι αν δεν τις πουλήσω;". Θα πάρω το σενάριο που αναφέρεις: Kόστος μπαταρίας: 5€ Ποσότητα: 50 Μεταφορικά: 100€ Δασμοί: 25% Τιμή πώλησης: 20€ Αν λύσεις το παραπάνω πρόβλημα θα δεις ότι για να μην έχει χασούρα (δεν συζητώ να έχει κέρδος) θα πρέπει να πουλήσει περίπου: 24 μπαταρίες!! Αν βάλεις και το φόρο που θα πληρώσει, οι μπαταρίες που πρέπει να πουλήσει είναι περισσότερες (για να μην έχει χασούρα, το τονίζω!!) Εγώ το βλέπω ακόμα πιο πρακτικά. Στην ιστοσελίδα του διαβάζω "κατόπιν παραγγελίας μετά από 15 ημέρες". Που σημαίνει δεν τις έχει στο μαγαζί, ούτε τις έχει παραγγείλει. Με το που θα πάει ένας και θα του ζητήσει μπαταρία για Newman Ν1 :blink: θα κάνει μαζική παραγγελία; Εγώ προσωπικά δεν το νομίζω! Ίσως να παραγγείλει 2-3 μαζί αλλά δεν το κόβω για μαζική παραγγελία. Επίσης, πόσοι στην Ελλάδα έχουν Newman N1 και άρα είναι πιθανοί πελάτες; Ο μαγαζάτορας ξέρει πόσοι είναι; Ξέρει πόσο πιθανό είναι ένας κάτοχος Newman N1 να ζητήσει καινούργια μπαταρία; Αν παραγγέλνει μαζικά για κάθε προϊόν θα πρέπει να έχει το κατάλληλο κεφάλαιο στην άκρη, τον απαραίτητο αποθηκευτικό χώρο, να παίρνει τα ανάλογα οικονομικά ρίσκα κ.λ.π Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι μπορεί εμένα να με συμφέρει ή όχι να παραγγείλω από τον τάδε αλλά δεν είναι εύκολο να πεις ότι αισχροκερδεί αν δεν ξέρεις τί ακριβώς κάνει. Συγνώμη αν έγινα κουραστικός! Προσπαθώ συχνά να μελετώ την πλευρά του καταστηματάρχη γιατί θέλω και εγώ να ανοίξω κάποτε επιχείρηση (άσχετη με αυτά)! :p
  12. Αν το καλοσκεφτείς θα δείς ότι: Κόστος original μπαταρίας (από etotalk): 15 $ Mεταφορικά (λέει κατόπιν παραγγελίας σε 15 μέρες, οπότε υποθέτω EMS): 40$ Kόστος αγοράς για το antoniou24: 55$ -> 41 € (Τιμή αγοράς + Κέρδος)*ΦΠΑ + = Τιμή πώλησης (41 + x)*1.23 = 56 => x = 4.5 € Αν σου πω ότι για αυτά τα 4.5€ ο ελεύθερος αυτός επαγγελματίας θα πληρώσει φόρο και ένα 25% (ή όσο το πήγανε με το καινούργιο νομοσχέδιο), τον δικαιολογώ πλήρως! Συν του ότι αν η μπαταρία καθυστερήσει θα ψάχνει αυτός τον κινέζο και όχι εσύ! :wink:
  13. Καλημέρα! Από ότι έχω καταλάβει δεν υπάρχει άλλο site εκτός από το etotalk που να σου περνάει τα ελληνικά. Κάνω λάθος; Αν το παραγγείλω με αγγλική γλώσσα, μπορώ προσθέσω και ελληνικό πληκτρολόγιο μέσω του Android; (τουλάχιστον να μπορώ να γράφω τα ελληνικά ονόματα στις επαφές και μηνύματα στα ελληνικά)
  14. Είχα βάλει το μήνυμά μου σε λάθος thread αλλά πρόλαβες να μου απαντήσεις πριν το σβήσω. :lol: Μια μικρή διαφωνία μόνο στο "...Και τα Lenovo, και τα Newman, και τα ZTE, και τα Jiayu, αλλά και τα Sony, Samsung, iPhone - όλα Κινέζικα είναι...". Γιατί το λες αυτό; Επειδή έχουν τα εργοστάσιά τους στην Κίνα; Δηλαδή, ένα εργοστάσιο γερμανικής εταιρίας που είναι στην κίνα παράγει την ίδια ποιότητα με ένα εργοστάσιο κινέζικης εταιρίας στην κίνα; Δεν νομίζω! Η διοίκηση θα είναι διαφορετική (γερμανική), η τεχνογνωσία με την οποία στήνονται οι γραμμές παραγωγής του εργοστασίου θα είναι διαφορετική (γερμανική), τα πρότυπα διασφάλισης ποιότητας και οι προδιαγραφές που χρησιμοποιούν για την σχεδίαση και κατασκευή των πρϊόντων θα είναι διαφορετικά (εδώ πιθανόν να παίζει ρόλο και το που απυθύνονται τα προϊόντα) και πιθανόν οι πρώτες ύλες να μην είναι της ίδιας ποιότητας. Αυτό που απασχολεί δεν είναι αν θα κομματιαστεί το κινητό όταν πέσει κάτω, αλλά αν μετά από ένα χρόνο τα "παίξει" η κινέζικη μπαταρία του κινητού ή αν η κινέζικη μπαταρία των 2000mAh δεν είναι 2000mAh αλλά 1500mAh. Πάντως οι ενδείξεις από όσους έχουν πάρει βλέπω ότι είναι ενθαρρυντικές και μάλλον θα το ρισκάρω. :cool:
  15. Βασικά την έρευνα αγοράς μου την έχω κάνει. Αν μείνω στις 4'' είμαι μεταξύ Lenovo P700, A789 και Jiayu G2. Αν αποφασίσω να πάω στις 4.5'' είμαι μεταξύ Lenovo A800 και Jiayu G3. (δε θέλω να ξεφύγω σε πιο υψηλές τιμές) Το μόνο που με προβληματίζει πριν παραγγείλω είναι οι διάρκειες των μπαταριών γιατί δεν είχα ξανά smartphone και ειδικά κινέζικο. Βλέπω από αυτούς που πήρανε τα P770 και το Jiayu G3 ότι είναι αρκετά ευχαριστημένοι με τη διάρκεια των μπαταριών κατά το αρχικό τεστ (εκεί που ξεκολλώνεις το κινητό μέχρι να το μάθεις). Πόσο μάλλον στην πιο χαλαρή καθημερινλη χρήση που το θέλω εγώ. Αλλά αυτά τα μοντέλα έχουν μεγάλες μπαταρίες (3500mAh και 2750mA, αντίστοιχα). Αυτό που θέλω να μάθω είναι τί γίνεται με τις πιο "μικρές" μπαταρίες των 2000mAh; Και πιο γενικά, οι μπαταρίες από "επώνυμες" κινέζικες μάρκες (π.χ Lenovo) είναι ότι δηλώνουν; Μήπως μετά από κανα-δυο μήνες αρχίζουν και χάνουν μεγάλο μέρος της απόδοσής τους;
×
×
  • Create New...