Jump to content

SkiesOfAzel

Members
  • Δημοσιεύσεις

    27
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by SkiesOfAzel

  1. Οι Global δεν έχουν μόνο χαμηλότερη ένταση, έχουν και κάποιες άλλες διαφορές στις ρυθμίσεις του mixer. Ακόμα όμως και να ήταν μόνο αυτή η διαφορά, μεγαλύτερη ένταση σημαίνει πως το τηλέφωνο μπορεί να "ταΐσει" ακουστικά με μεγάλη αντίσταση όπως είναι τα μεγάλα over the ear. Φυσικά και μπορείς να βάλεις root και να βγάλεις ότι θέλεις. Η xiaomi.eu όμως απευθύνεται α) σε αυτούς που δεν έχουν τις γνώσεις ή το χρόνο να το κάνουν και β) σε αυτούς που για διάφορους λόγους δε θέλουν να εγκαταστήσουν root στο κινητό τους. Τις εφαρμογές που σου λείπουν από τη global μπορείς άνετα να τις εγκαταστήσεις με το playstore, χωρίς να χρειάζεται κάποια παρέμβαση στο σύστημα. Όσο για το ODEX, παίζει ρόλο μόνο στην πρώτη εκκίνηση, όπου ο ART φτιάχνει τα dex αρχεία που λείπουν.
  2. Καταρχήν η xiaomi.eu δεν περνάει ούτε su, ούτε atmos. Απλά, χρησιμοποιούν ως βάση την China Dev αντί για την Global Dev. Συνήθως η China Dev είναι καλύτερη, για παράδειγμα στο Mi5 προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ένταση ήχου στην έξοδο ακουστικών από την Global έκδοση, ενώ συνήθως βρίσκεται και πιο μπροστά στο development. Βέβαια η China Dev δεν είναι εύχρηστη για το μέσο Ευρωπαίο γιατί είναι γεμάτη με υπηρεσίες οι οποίες δεν είναι μεταφρασμένες και δε λειτουργούν εκτός Κίνας. Επίσης δε διαθέτει Google Services και Play Store. Φυσικά δεν ισχύει το ίδιο για την Global Dev, η οποία όμως έχει προεγκατεστημένες υπερβολικά πολλές εφαρμογές της Google η οποίες αυξάνουν κατακόρυφα την κατανάλωση του κινητού με τα wakelocks που προκαλούν. Οι roms της xiaomi.eu έρχονται με τα απολύτως απαραίτητα εγκατεστημένα και προσφέρουν τα θετικά και της Global και της China Dev, χωρίς κανένα από τα μειονεκτήματα.
  3. Πραγματικά δεν ξέρω τι κάνετε μερικοί στα κινητά σας και αδειάζουν τόσο γρήγορα. Εγώ μένω σε τετράγωνο με κακό σήμα, έχω πάντα ανοιχτό LTE και WiFi και πετυχαίνω πάντα τουλάχιστον 6 ώρες SOT με αρκετό browsing, μουσική και χρήση της κάμερας. Είναι αξιοσημείωτο πως τα νούμερα αυτά τα πετυχαίνω και σε Lineage OS και σε xiaomi.eu dev roms. Μόνο η Global dev Nougat είχε μικρότερη διάρκεια κυρίως γιατί έχει πολλά wakelocks (φαντάζομαι φταίει κάποια απο τις εφαρμογές συστήματος).
  4. Εδώ παίρνει το Mi2 ακόμα updates από την Xiaomi. Το βασικότερο όμως και ταυτόχρονα το σημείο στο οποίο υπερέχει πολύ έναντι του mi5s, το Mi5 έχει φανταστικό community support με επίσημη υποστήριξη από CyanogenMod (πλέον Lienage OS) και καλούς developers. Το Mi5 έχει απλά κορυφαία έξοδο ακουστικών, με πολύ υψηλή ένταση, φοβερά χαμηλό θόρυβο και σχεδόν μηδενική παραμόρφωση. Απλά η global roms της Xιaomi έχουν τεχνητά χαμηλωμένη τη μέγιστη ένταση για να είναι η συσκευή συμβατή με τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Αν δε σου φτάνει η ένταση, πετάς μια China rom, βάζεις ένα play store και κάνεις τη δουλειά σου (αν και δεν πιστεύω πως θα χρειαστεί). Αν θέλεις και ελληνικά, υπάρχουν roms από το xiaomi.eu τα οποία είναι πλήρως εξευρωπαϊσμένα και βασισμένα στις China dev. Αν τα άλλα roms τα περάσεις από recovery δε θα χάσεις τίποτα. Αν τα περάσεις μέσω fastboot με το MiFlash θα χάσεις το Twrp και αν (και μόνο αν) επιλέξεις ρητά στο MiFlash να σου ξανακλειδώσει το bootloader, θα έχεις τέτοιο αποτέλεσμα. Το ροζ χρώμα φίλε μου δεν το έχω δει να πουλιέται πουθενά, πάρε της καλύτερα το λευκό με μια ροζ ή κόκκινη θήκη. Το χρυσό που λες είναι άλλο χρώμα και είναι όντως χρυσό και όχι σαμπανιζέ, rose gold ή κάποια άλλη τέτοια απόχρωση.
  5. Δύσκολο να λένε αλήθεια. Σίγουρα πλησιάζει η κυκλοφορία του Mi6 αλλά η παραγωγή συνήθως δε σταματά τελείως αν δεν έχει κυκλοφορήσει για ένα αρκετό διάστημα ο αντικαταστάτης στην αγορά. Δεν είναι μόνο θέμα στοκ προς πώληση, πολύ απλά χρειάζεται να υπάρχει απόθεμα για τουλάχιστον ένα χρόνο ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι εγγυήσεις. Δοκίμασε άλλο κατάστημα.
  6. Δεν είναι καλή ιδέα να δοκιμάσεις ακόμα το AOSP από τη MAD team. Το ROM είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης και περιέχει αρκετά bugs, με βασικότερο όλων πως το τηλέφωνο δε μπορεί να κοιμηθεί. Με λίγα λόγια η μπαταρία του δεν κρατάει ούτε μια ημέρα.
  7. Εσένα αυτό που σου ήρθε έχει αυθεντικό Global MIUI rom, γιαυτό και έκανε μόνο του update. Από ψεύτικο MIUI ή official China δε μπορείς πλέον να πας σε Global χωρίς να ξεκλειδώσεις τον bootloader.
  8. Όπως έγραψα και παραπάνω δε χρειάζεται να κάνεις όλα αυτά. Για την ακρίβεια global rom δε μπορείς να περάσεις με κανένα τρόπο αν δεν ξεκλειδώσεις τον bootloader. Αν πάντως θέλεις να δοκιμάσεις China Dev (ή και China stable), μπορείς να τα περάσεις με PC Suite όπως σου είπα.
  9. Προκειμένου να πάει σε China Dev ΔΕΝ χρειάζεται να κάνει όλα αυτά, μπορεί απλά να χρησιμοποιήσει το κινέζικο MiPcSuite με recovery έκδοση του MIUI China Stable ή του China Dev: Πρώτα γεμίζεις τη μπαταρία του κινητού σου. Εγκαθιστάς το Mi Pc Suite και δέχεσαι να εγκαταστήσει ότι σου ζητήσει. Αφού ενεργοποιήσεις στο κινητό σου το USB debugging, το κλείνεις και το ξαναανοίγεις πατώντας power + vol up (όταν δεις το MI σήμα τα αφήνεις). Αν δεις αυτή την οθόνη έχεις μπει στο recovery του κινητού: http://www.techgrapple.com/wp-content/uploads/2016/02/Unlock-Redmi-Note-3-Bootloader.jpg Αν απλά μπήκε στο MIUI κλείσε το και ξαναπροσπάθησε. Όταν μπεις με το καλό στο recovery, συνέδεσε το κινητό σου με το PC και τρέξε το Pc Suite. Εντόπισε αυτό το κουμπί: και πάτα το με το SHIFT πληκτρολογίου σου κρατημένο. Θα σου ανοίξει ένα παράθυρο με 3 κουμπιά, πάτα το πρώτο, βρες το recovery αρχείο που θέλεις να περάσεις ( miui_MI5_V8.1.6.0.MAACNDI_f048fabfc3_6.0.zip για China stable ή miui_MI5_7.1.5_b69f2870e5_7.0.zip για China Dev) και επέλεξε το. Όταν τελειώσει η διαδικασία το κινητό θα επανεκκινήσει μόνο του. Αν περάσουν πάνω απο 20 λεπτά και δεν έχει μπει στο MUI μην ανησυχήσεις, απλά το καινούργιο ROM δεν είναι συμβατό με το παλιό σου data partition (είτε έχουν διαφορετικό encryption είτε διαφορετική δομή τα δεδομένα σου). Απλά κράτα πάλι τα power + vol up μέχρι να ξαναμπείς στο recovery. Ξανατρέχεις το PC Suite, πατάς πάλι το ίδιο κουμπί με shift αλλά αυτή τη φορά επιλέγεις τη 2η επιλογή (με την οποία σβήνεις τα user data) και μετά πατάς το κόκκινο αριστερά κουμπί για επιβεβαίωση. Όταν τελειώσει και αυτό κάνε restart το κινητό και είσαι έτοιμος.
  10. Η Xiaomi σίγουρα βγάζει πολύ περισσότερες συσκευές στην αγορά από όσες θα έπρεπε, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ πάνω από το μέσο όρο σε ότι αφορά την υποστήριξη. Καταρχήν μας αρέσει δε μας αρέσει, το MIUI προσφέρεται στην τελευταία του έκδοση ακόμα και για πολύ παλιές συσκευές όπως το MI2. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί η Xiaomi μεταφέρει πολλές από τις καινούργιες λειτουργίες του Android στο MIUI, οπότε ακόμα και αν μια συσκευή δε μπορεί να τρέξει τελευταίο android λόγω παλαιότητας (drivers, hardware κλπ), δε μένει πίσω σε ότι αφορά το λειτουργικό σκέλος. Αλλά ακόμα και σε ότι αφορά το ίδιο το Android, υποστηρίζει τις συσκευές της αρκετά. Ήδη έχουν ανακοινωθεί το Mi5, οι παραλλαγές του Mi4 και το Μι Note ως οι πρώτες συσκευές που θα πάρουν αναβάθμιση σε Nougat και πέρα από το Mi5 οι άλλες είναι συσκευές διετίας. Σίγουρα το γεγονός πως έχει πλέον ένα μεγάλο αριθμό συσκευών να υποστηρίξει καθυστερεί τις αναβαθμίσεις, αλλά καλύτερα αργά παρά ποτέ. Η Vernee διαθέτει πού καλό design αλλά αυτό που με έκανε να ασχοληθώ μαζί της είναι ο πηγαίος κώδικας που έδωσε για το Apollo Lite. Είναι το πιο πλήρες device tree που έχει δοθεί για τηλέφωνο με Mediatek και σαν κίνηση δείχνει πολύ καλή διάθεση απέναντι στους χρήστες της και το Android community γενικότερα. Όμως στον τομέα του λογισμικού τα έχει πάει πολύ άσχημα. Καταρχήν και η κάμερες του Apollo και του Apollo Lite είναι άθλια ρυθμισμένες. Επιπλέον, κάποιο bug υπάρχει στον kernel του Lite το οποίο δεν αφήνει το τηλέφωνο να μπει σε κατάσταση ύπνου. Το γεγονός πως η Vernee κυκλοφόρησε το Apollo στην αγορά με το ίδιο bug είναι απαράδεκτο. Από τη στιγμή που γνώριζαν πως υπάρχει πρόβλημα έπρεπε πρώτα να το φτιάξουν και μετά να το κυκλοφορήσουν. Εταιρίες όπως η Xiaomi και η OnePlus βρίσκονται εκεί που βρίσκονται γιατί ξεκίνησαν αργά και σταθερά. H Vernee η γνώμη μου είναι πως θα πρέπει να είναι εξίσου προσεκτική αν θέλει να έχει ανάλογο μέλλον.
  11. Δεν είμαι και σίγουρος, αλλά πιστεύω πως εφόσον το 4k video αποθηκεύει όντως περισσότερη ωφέλιμη πληροφορία και όχι επιπλέον θόρυβο έχει νόημα ακόμα και σε HD TV. Όταν ο αισθητήρα της κάμερας αλλά και οι ρυθμίσεις για video στο λογισμικό της κάμερας είναι ικανές να προσφέρουν ένα εμφανώς καλύτερο αποτέλεσμα από ότι η HD εγγραφή, παρότι κάποια από την επιπλέον λεπτομέρεια χάνεται κατά τη μετατροπή σε HD, κάποια παραμένει. Δεν παίρνω και όρκο όμως :p
  12. Αυτό που προτείνεις είναι δυστυχώς αδύνατο. Η ανάλυση της κάθε οθόνης εξαρτάται από τον αριθμό των pixels που την αποτελούν και επομένως δεν αλλάζει. Μπορείς βέβαια να στείλεις σήμα μικρότερης ανάλυσης σε μια οθόνη και να το παίξει αυτή δημιουργώντας τα χρώματα για τα επιπλέον pixels με κάποια τεχνική interpolation, αλλά έτσι δε γλιτώνεις ενέργεια, πιθανός μάλιστα να καταναλώνεις και λίγο παραπάνω για το interpolation. Στη μόνη περίπτωση που έχει νόημα αυτή η τεχνική είναι στα games, αφού οι εικόνες και επομένως τα pixels κατασκευάζονται δυναμικά ( οπότε μεγαλύτερη ανάλυση σημαίνει αρκετά περισσότεροι υπολογισμοί για τη δημιουργία των επιπλέον pixels από την κάρτα γραφικών). Έτσι και αλλιώς όμως, τα παιχνίδια στο Android συνήθως τρέχουν σε μικρότερες αναλύσεις ή/και έχουν επιλογή για την αλλαγή της ανάλυσης.
  13. Γενικά ο kernel (μάλλον) της Vernee σε αρκετές περιπτώσεις δεν αφήνει το λειτουργικό να μπει σε κατάσταση ύπνου. Λογικά πιο γρήγορα θα βρει το bug και θα το φτιάξει η MAD team παρά οι developers της Vernee, οι οποίοι από ότι φαίνεται έχουν κάνει το ίδιο λάθος και με το λογισμικό του καινούργιου Apollo.
  14. Από ότι φαίνεται η συσκευή είναι γρήγορη, όμορφη, με πολύ καλή οθόνη και τραβάει και αρκετά καλές φωτογραφίες. Μοναδικό αλλά σημαντικό αρνητικό η αυτονομία του που είναι μικρή. Ας ελπίζουμε να είναι κάτι που βελτιώνεται με αλλαγές στο λογισμικό.
  15. Πάντα παίζει θέμα τελωνείου υπό την έννοια πως κανείς δε μπορεί να σου εγγυηθεί πως θα το γλιτώσεις όταν το πακέτο σου έρχεται απο Κίνα. Αν θες να είσαι απόλυτα βέβαιος πως θα το αποφύγεις, παράγγειλε από κάποια ευρωπαϊκή αποθήκη κινέζικου shop. Όσο για το Bangood, ισχύει ότι ισχύει για όλα αυτά τα μαγαζιά. Δεν πρόκειται να σου στείλουν και άδειο κουτί αλλά αν θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, τράβα σε βίντεο όλο το unboxing και την 1η ενεργοποίηση της συσκευής να φαίνεται αν δουλεύει ή όχι. Επίσης, πάντα σε αυτά τα μαγαζιά να πληρώνεις με paypal.
  16. Πλησιάζει το πρώτο Nougat custom rom. Μπορεί η Vernee να μην τα έχει πάει και τέλεια με το δικό της λογισμικό, αλλά το γεγονός πως έδωσε όσο πηγαίο κώδικα μπορούσε νόμιμα να δώσει, ήταν σπουδαία κίνηση. Λογικά το Apollo Lite θα είναι το 1ο τηλέφωνο με Helio SOC που θα πάρει Nougat custom rom.
  17. Αυτό ισχύει όταν μετράμε ανάμεσα σε 2 απόλυτα ίδιες αρχιτεκτονικές με ίδια υλοποίηση. Ο Helio και ο SD650 έχουν και οι 2 αρχιτεκτονική Big Little, αλλά 1ον ο πρώτος είναι κατασκευασμένος στα 20nm σε αντίθεση με το 2ο που φτιάχνεται ακόμα στα 28nm και 2ον, o Helio διαθέτει 2 διαφορετικά χρονισμένες συστάδες με A-53 cores, οπότε μπορεί να ρυθμίσει πιο δυναμικά την κατανάλωση του βάσει φόρτου. Βέβαια ο Helio διαθέτει και 2 παραπάνω Α-72 στη γρήγορη συστάδα του, οπότε σε απαιτητικές διεργασίες θα καταναλώνει όντως παραπάνω παρά την καλύτερη λιθογραφία του, αλλά θα έχει και πιο γρήγορη απόδοση. Αυτό που λες θα ίσχυε αν όλα τα cores δούλευαν ταυτόχρονα. Ανταυτού, η αρχιτεκτονική Big Little επιτρέπει στο chipset να επιλέγει ανάμεσα σε διαφορετικές συστάδες με cores, ανάλογα με το φόρτο και την κατανάλωση της εκάστοτε διεργασίας. Με λίγα λόγια οι περισσότεροι πυρήνες στη συγκεκριμένη περίπτωση μειώνουν την κατανάλωση, δεν την αυξάνουν... Η διαφορά σε αυτονομία ανάμεσα σε Ν3P και Ν4 είναι μικρή και λογική καθότι το Helio διαθέτει πιο πυκνές και πιο ψιλά χρονισμένες συστάδες από cores. Τα γραφικά είναι εντελώς άλλο θέμα, αφού η Adreno του 650 είναι πολύ πιο γρήγορη από τη Mali στον Helio. Για την αυτονομία του Nexus 5 θα συμφωνήσω απόλυτα, σε κάνει να σου φαίνονται όλα τα μετέπειτα κινητά σαν παλιά Nokia στη διάρκεια της μπαταρίας. Για την κάμερα πάντως δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, δεν είναι μόνο ο μέτριος αισθητήρας του Note, είναι και το παραδοσιακά πολύ κακό λογισμικό της Xiaomi στον τομέα αυτό.
  18. Οι Mediatek cpus είναι πλέον πολύ καλές. Το Helio X20 υστερεί σε gpu σε σχέση με τον SD650 αλλά σε απόδοση cpu, single core και multicore, είναι μπροστά. Το 4ρι έχει επίσης αρκετά καλύτερη οθόνη, με εμφανώς υψηλότερη αντίθεση και φωτεινότητα ενώ είναι γενικότερα και λίγο πιο καλοφτιαγμένο. Κατά τη γνώμη μου το πλεονέκτημα του RN3P είναι πως δε σου επιφυλάσσει εκπλήξεις, ξέρεις τι παίρνεις. Το λογισμικό του είναι ώριμο και σταθερό και το υλικό αρκετά αξιόπιστο αν το έχεις σε θήκη. Επίσης ο πηγαίος κώδικας του kernel έχει δημοσιευθεί από την Xiaomi και η συσκευή έχει ένα αρκετά καλό developer support από την κοινότητα του android.
  19. Το Geekbuying έχει το συγκεκριμένο κινητό για προπαραγγελία στα 197 ευρώ. Στα χρήματα αυτά μου φαίνεται καλή επιλογή καθώς εκ πρώτης όψεως έχουν καλυφθεί οι αδυναμίες της Lite έκδοσης. Πλέον, δε φαίνεται να υπάρχει εύθραυστο πλαστικό πλαίσιο γύρω από την οθόνη, ενώ ο Sony IMX230 είναι ένας από τους καλύτερους αισθητήρες της αγοράς (δείτε για παράδειγμα δείγματα από την κάμερα του Moto X Play), οπότε λογικά το κινητό θα βγάζει και αρκετά καλές φωτογραφίες. Επίσης, η οθόνη του Apollo πέρα από την ανάλυση κερδίζει και σε αντίθεση (1500/1) και φωτεινότητα (500 cd/m2) σε σχέση με τον προκάτοχο του. Η αύξηση της ανάλυσης βέβαια θα κάνει τη Mali T880 να αγκομαχά σε απαιτητικά παιχνίδια, αλλά η αύξηση της φωτεινότητας και της αντίθεσης σε συνδυασμό με την προσθήκη δυνατοτήτων vr αξίζουν τον κόπο όσους δεν είναι φανατικοί gamers. Από την άλλη ο Helio X25 διαθέτει εξαιρετική cpu, τόσο σε απόδοση όσο και σε κατανάλωση. Με 4GB ram και 64GB rom το τηλέφωνο θα πρέπει κανονικά να πετάει σε κοινές εφαρμογές. Βέβαια όλα αυτά μικρή σημασία θα έχουν αν η Vernee τα έχει κάνει θάλασσα στο λογισμικό. Το Lite μοντέλο εξακολουθεί να έχει θέματα με τη σταθερότητα του σήματος, την κατανάλωση και τις ρυθμίσεις της κάμερας. Είναι μεν θετικό πως η Vernee έδωσε όλο τον πηγαίο κώδικα του device tree της Lite έκδοσης στο κοινό, κάτι που λογικά θα κάνει και για το Apollo. Κανένας όμως δεν εγγυάται πως η συσκευή θα προσελκύσει αρκετούς developers, ενώ ακόμα και σε περίπτωση που τα καταφέρει, ο χρόνος που θα χρειαστεί μέχρι αυτοί να μπορούν να βγάλουν ολοκληρωμένες και σταθερές διανομές θα είναι σίγουρα αρκετός. Επομένως, όσο καλά και αν είναι τα specs και όσο ωραίο και αν είναι το design, από τη στιγμή που δεν ξέρουμε αν το κινητό διαθέτει σταθερό εργοστασιακό λογισμικό, η αγορά του αυτή τη στιγμή αποτελεί ρίσκο.
  20. Δεν έχω ακούσει κανένα απο αυτά, ένας φίλος μου που έχει και τα re0 και τα mc5 μου είπε πως έχουν παραπλήσιο ήχο, αλλά τα mc5 έχουν καλύτερη ποιότητα κατασκευής. Επίσης μου είπε πως τα phonak είναι καλύτερα και απο τα δύο (αναμενόμενο βέβαια αφού για αναλυτικό ήχο τα balanced armatures είναι προτιμότερα απο dynamic drivers). Τα phonak βέβαια έρχονται αρκετά ακριβότερα, γύρω στα 90 ευρό με μεταφορικά (η έκδοση perfect bass / pfe012). Για τα SB αυτό που μπορώ να σου πω είναι πως έχουν πιο πολύ μπάσο (σε ποσότητα) και καλύτερο και μεγαλήτερο soundstage. Όσο για το θέμα με το μπάσο, το πρόβλημα με ορισμένα αναλυτικά ακουστικά δεν είναι τόσο η ποσότητα, αλλά το ότι δεν αναπαράγουν τις πολύ χαμηλές συχνότητες. Τα ckm70 για παράδειγμα προσφέρουν αναλυτικό ήχο και το μπάσο τους φτάνει και πολύ χαμηλά, αλλά αν δεν μένεις αμερική πρέπει να σκάσεις αρκετά λεφτά για να τα αγοράσεις (~170$).
  21. Θα συμφωνήσω πως τα Eterna δεν είναι η καλύτερη επιλογή για metal και jazz διότι ο ήχος τους παραείναι ζεστός και δεν έχουν την απαραίτητη ταχύτητα για πολύπλοκα είδη. Τα Silver Bullets και τα r0, mc5 που προτείνεις είναι καλύτερες επιλογές για τα είδη αυτά. Στα έγχορδα πάντως τα r0 δεν πλησιάζουν ακουστικά σαν τα DDM, victor fx500 & fx700. Δεν έχουν ούτε την τονικότητα, ούτε τον όγκο και την υφή που προσφέρουν τα παραπάνω σε κιθάρες βιολιά και πιάνο, ενώ τους λείπει και το ρεαλιστικό decay λόγω της ταχύτητας τους. Επειδή πάντως στα ακουστικά δεν μπορείς ποτέ να τα έχεις όλα, όσα λεφτά και αν ξοδέψεις, τα re0 και τα re-zero είναι πολύ καλές all around επιλογές στα χρήματα που πωλούνται.
  22. Τα Visang R03 σου έρχονται από ebay 45 ευρώ με μεταφορικά. Δεν είναι άσπρα (ασημί με μαύρο) αλλά σε αυτά τα χρήματα μάλλον είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις. [EDIT] Μπορείς επίσης να κοιτάξεις και τα Meelectronics M6, λίγο κατώτερα σε ήχο από τα Visang, αλλά πιο όμορφα (διάφανο λευκό χρώμα), πιο άνετα και ενδεχομένως πιο γερά.
  23. Τα dba-02 έχουν εξαντληθεί προς το παρόν, περιμένω και εγώ την καινούργια παρτίδα. Τα UE 5 Pro τα είχα βρει με 69 ευρό και δεν τα πείρα διότι είναι πολύ άβολα και το καλώδιο τους χαλάει συνέχεια. Τα dba-02 είναι πολύ καλά ακουστικά, σίγουρα καλύτερα από τα UE 5 Pro (τα οποία η logitech τα έχει αποσύρει btw), πιο άνετα, προσφέρουν πολύ περισσότερη λεπτομέρεια και είναι flat σε όλο το φάσμα συχνοτήτων. Σε προειδοποιώ πάντως πως σε σχέση με τα eterna θα σου φανεί πως δεν έχουν καθόλου μπάσα, μιας και τα eterna είναι πολύ bass heavy. Όχι πως δεν ακούς τα μπάσα με τα dba-02, και τα ακούς και πολύ ακριβή και σωστά είναι, απλά θα υπολείπονται σε ποσότητα σε σχέση με τα eterna.
  24. Για Jazz και κλασσική μουσική θέλεις κάτι με πιο αναλυτικό ήχο, τα phonak pf012 για 80 ευρό είναι πολύ καλή αγορά και τα dba-02 στα ~130 ευρό θεωρούνται από πολλούς στο head-fi πως έχουν εφάμιλλη απόδοση με ακουστικά του διπλού κόστους. Τα re-zero είναι άλλη μια καλή επιλογή για αναλυτικό ακουστικό σε λογική τιμή (99$). Για τα etymotic που ρωτάς δυστυχώς δεν ξέρω τίποτα, τα mc5 από την ίδια εταιρεία πάντως έχουν αφήσει καλές εντυπώσεις και είναι και καινούργιο μοντέλο.
  25. Όταν ο ClieOS τα πάρει στα χεράκια του. Σίγουρα η Fischer Audio θα του στείλει δείγμα. Τα dba-04 μου φαίνονται πιο ενδιαφέροντα αλλά αργούν ακόμα.
×
×
  • Create New...