GadgetsNews

Αποκτά καλύτερο νόημα η έννοια της παραγωγικότητας στο iPadOS 16

0

Υπερβολικά πολλές είναι οι ομοιότητες που παρουσιάζει το iPadOS 16 με το την εξίσου ολοκαίνουργια έκδοση του iOS 16 και έχουν τις ίδιες δυνατότητες. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης ορισμένα πράγματα ειδικά για το iPad και ίσως το πιο ενδιαφέρον είναι η νέα εμπειρία πολλαπλών εργασιών του Stage Manager.

Αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό λειτουργεί σε iPad που τροφοδοτούνται μόνο από το chipset M1 της Apple και οργανώνει αυτόματα εφαρμογές και παράθυρα. Σας επιτρέπει επίσης να δημιουργείτε επικαλυπτόμενα παράθυρα διαφορετικών μεγεθών σε μία προβολή, να σύρετε και να αποθέσετε παράθυρα από το πλάι ή να ανοίξετε εφαρμογές από το dock για να δημιουργήσετε ομάδες εφαρμογών για ταχύτερη εκτέλεση πολλαπλών εργασιών όταν το χρειάζεστε.

Πλέον ενώ έχετε ένα παράθυρο εργασίας, αυτό εμφανίζεται ευδιάκριτα στο κέντρο και παράλληλα άλλες ανοιχτές εφαρμογές και παράθυρα είναι διατεταγμένα στα αριστερά με τη σειρά του πρόσφατου ανοιχτού σας προγράμματος. Το Stage Manager ξεκλειδώνει επίσης την πλήρη υποστήριξη εξωτερικής οθόνης με αναλύσεις έως και 6K. Εάν συνδέσετε το M1 iPad σας σε μια εξωτερική οθόνη με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να εργαστείτε με έως και τέσσερις εφαρμογές στο iPad και τέσσερις εφαρμογές στην εξωτερική οθόνη ταυτόχρονα.

Άλλο ένα ωραίο χαρακτηριστικό είναι επίσης μια νέα εφαρμογή συνεργασίας “Freeform” στο iPadOS 16, η οποία διαθέτει έναν “ευέλικτο καμβά”. Σας επιτρέπει να βλέπετε, να μοιράζεστε και να συνεργάζεστε, όλα σε ένα μέρος χωρίς να ανησυχείτε για τις διατάξεις και τα μεγέθη σελίδων και υποστηρίζει πλήρως το Apple Pencil. Είναι ένας καμβάς συνεργασίας σε πραγματικό χρόνο και “αργότερα φέτος” θα επιτρέψει στους χρήστες να ξεκινήσουν μια συνεδρία από το FaceTime και να δουν τις ενημερώσεις από τους άλλους στο νήμα των Μηνυμάτων.

Η εφαρμογή Mail σας δίνει τώρα ένα χρόνο για να ακυρώσετε την αποστολή ενός μηνύματος και μπορείτε επίσης να προγραμματίσετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η εφαρμογή θα σας ειδοποιήσει εάν ξεχάσατε να συμπεριλάβετε ένα συνημμένο αρχείο ή έναν παραλήπτη, υπάρχει μια νέα δυνατότητα που θα σας υπενθυμίζει αργότερα ορισμένα μηνύματα και τα απεσταλμένα email μετακινούνται στο επάνω μέρος των εισερχομένων σας για γρήγορη παρακολούθηση. Μια νέα εμπειρία αναζήτησης σας προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα διορθώνοντας τυπογραφικά λάθη και χρησιμοποιώντας συνώνυμα για τους όρους αναζήτησης, ενώ συνοδεύεται επίσης από μια πιο πλούσια προβολή των επαφών και του κοινόχρηστου περιεχομένου.

Διορθώσεις και στον Safari

Είναι από τις λίγες φορές που βλέπουμε στον δημοφιλή περιηγητή της Apple να εμπλουτίζεται με τόσα νέα χαρακτηριστικά, όμως τις κοινόχρηστες ομάδες καρτελών για να συνεργάζονται άτομα σε ένα σύνολο καρτελών με φίλους και να βλέπουν άμεσες ενημερώσεις. Μπορείτε επίσης να μοιράζεστε σελιδοδείκτες, όχι μόνο καρτέλες, να ξεκινήσετε μια συνομιλία μέσα στο Safari. Οι ομάδες καρτελών διαθέτουν αφιερωμένες αρχικές σελίδες που μπορούν να προσαρμόζονται με εικόνα φόντου, σελιδοδείκτες και μερικές μοναδικές ενότητες που μπορούν να δουν και να επεξεργαστούν όλοι.

Το Safari υποστηρίζει επίσης κωδικούς πρόσβασης, που χρεώνονται από την Apple ως “μια ευκολότερη και ασφαλέστερη μέθοδος σύνδεσης που έχει σχεδιαστεί για να αντικαθιστά κωδικούς πρόσβασης στο διαδίκτυο και στις εφαρμογές”. Αυτά είναι μοναδικά ψηφιακά κλειδιά που φυλάσσονται στο iPad και συγκεκριμένα για τους ιστότοπους για τους οποίους τα δημιουργείτε. Δεδομένου ότι δεν αποθηκεύονται ποτέ σε διακομιστή, δεν μπορούν να κλαπούν. Μπορείτε να συνδεθείτε σε ιστότοπους ή εφαρμογές με το κλειδί πρόσβασης σαρώνοντας τον κωδικό QR με το iPad σας και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το Face ID ή το Touch ID για έλεγχο ταυτότητας.

Η εφαρμογή του καιρού έρχεται στο iPad με το ολοκαίνουργιο iPadOS 16 και το πρόγραμμα Siri μπορεί να εκτελεί αυτόματα συντομεύσεις από εφαρμογές, να εισάγει emoji κατά την αποστολή μηνυμάτων και να επεξεργάζεται περισσότερους τύπους αιτημάτων εκτός σύνδεσης. Η εφαρμογή Home έχει μια εντελώς νέα σχεδίαση και προσθέτει υποστήριξη για το Matter, ένα νέο πρότυπο συνδεσιμότητας έξυπνου σπιτιού που επιτρέπει στα αξεσουάρ να συνεργάζονται απρόσκοπτα σε διαφορετικές πλατφόρμες. Οι σημειώσεις μπορούν να ισιώσουν αυτόματα το χειρόγραφό σας και μπορείτε να κλειδώσετε τις προσωπικές σημειώσεις με τον κωδικό πρόσβασής σας στο iCloud.

Τέλος, το iPadOS 16 διαθέτει λειτουργία αναφοράς για ακρίβεια χρώματος, η οποία επιτρέπει στο iPad Pro 12,9 ιντσών να “ταιριάζει με τις απαιτήσεις χρώματος σε διάφορες εργασίες, όπως έλεγχο και έγκριση, ταξινόμηση χρωμάτων και σύνθεση”. Το Display Zoom σας επιτρέπει να αυξήσετε την πυκνότητα pixel της οθόνης και το Virtual Memory Swap χρησιμοποιεί τον χώρο αποθήκευσης για να επεκτείνει τη διαθέσιμη μνήμη έως και 16 GB.

Υπομονή μέχρι το φθινόπωρο…

Όπως το iOS 16, το iPadOS 16 θα κυκλοφορήσει από σήμερα σε μορφή προεπισκόπησης προγραμματιστή, με ανοιχτή την έκδοση beta από τον επόμενο μήνα. Το iPadOS 16 θα είναι διαθέσιμο αυτό το φθινόπωρο ως δωρεάν αναβάθμιση για iPad (5ης γενιάς και νεότερο), iPad mini (5ης γενιάς και νεότερο), iPad Air (3ης γενιάς και νεότερο) και όλα τα μοντέλα iPad Pro.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like